Μαριλένα Καρτελιά Στέλλα Πανταζοπούλου

η original ιστορία
των original book bags

Η Μαριλένα, οικονομολόγος και τα τελευταία χρόνια Marketing Director στην Ideal Standard και Γενική Διευθύντρια στο Εθνικό Κτηματολόγιο, έβγαλε τα σοβαρά ταγιέρ και τα ψηλοτάκουνα για να χαθεί μέσα στα χρωματιστά τσαντάκια για βιβλία!
Η Στέλλα, γνωστή still life φωτογράφος, ακούμπησε δίπλα τη φωτογραφική μηχανή και γέμισαν τα μάτια της εικόνες από τα περίφημα πια αυτά τσαντάκια!
Όλα ξεκίνησαν ένα πρωί στο σπίτι του προπάππου της Μαριλένας, εξοχικό πλέον, στον Οξύλιθο. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, μας λέει η Μαριλένα. Αγαπημένος τόπος η Εύβοια, γεμάτος όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις, παιδική ξεγνοιασιά και αρώματα από τα μποστάνια. Ακόμα θυμάται τις βόλτες στον κάμπο, τα κύματα στην απέραντη παραλία στο Στόμιο τον Αύγουστο, τα πικ νικ στο ποτάμι με καλαμπόκια από το χωράφι του παππού και τα πιο γλυκά σύκα του κόσμου!
Σε αυτό το σπίτι έζησε και ο παππούς της, ο γιατρός ο Τσακοφίτης με την γιαγιά της και η μητέρα της, η Λίνα μέχρι που τελείωσε το σχολείο. Στο απέναντι ακριβώς σπίτι μεγάλωσε ο πατέρας της, ο Γιώργος Καρτελιάς. Από τα παράθυρα που έβλεπαν στον δρόμο αγαπήθηκαν οι δικοί της, παιδιά ακόμη.
Στον κήπο αυτού λοιπόν του σπιτιού, που μάγεψε τον Βασίλη, τον ξενομερίτη άντρα της Μαριλένας και ανακαινίστηκε από την αδερφή της, την αρχιτέκτονα Αφροδίτη, με πολύ αγάπη και σεβασμό στο παρελθόν του, εκεί η Μαριλένα, πίνοντας καφέ με την φίλη της Στέλλα, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι που θα άλλαζε τις ζωές τους.
Η Στέλλα είναι Ναυπλιώτισσα, αλλά έχει αγαπήσει και αυτή το «μεγάλο νησί» και τον τόπο αυτόν με την απίστευτη θετική ενέργεια, όπως συνηθίζει να λέει κάθε φορά που έρχεται με τα δύο κορίτσια της και τον άντρα της. Η Στέλλα αγαπάει το φως και την θάλασσα αυτού του τόπου. Στις βόλτες έχει πάντα σε ετοιμότητα την κάμερα της και η αγαπημένη της διαδρομή είναι ο δρόμος που κατεβαίνει από τον Οξύλιθο στην Πλατάνα. Κάθε φορά η ίδια φράση, «Κοίτα το απέραντο γαλάζιο!!!»
Η στιχομυθία ήταν ακριβώς αυτή … το βιβλίο μου έχει τσακίσει τελείως μέσα στην τσάντα μου ..τι κρίμα!!! Και  έτσι άρχισαν όλα! Η ιδέα για το μοναδικό αυθεντικό βιβλιοτσανάκι που στο μικρό μέγεθος θα χωράει οποιοδήποτε πολυσέλιδο βιβλίο και tablet και στο μεγάλο μέγεθος μεγαλύτερα βιβλία, λευκώματα, τετράδια, laptops….. the original book bag 4
Το ύφασμα ελληνικό, βάφτηκε στην Ελλάδα σε πολλά χρώματα, ράφτηκε και κεντήθηκε στην Ελλάδα και έγινε μία πρωτότυπη και κομψή τσάντα για να μεταφέρουμε και να προστατεύουμε τα βιβλία μας, με στυλ!
Δειλά δειλά άρχισαν τα τσαντάκια να μπαίνουν στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων και στις καρδιές των βιβλιοφάγων και άρχισαν να πωλούνται πιο πολύ από τα βιβλία(!) όπως χαρακτηριστικά είπε ένας βιβλιοπώλης, προς μεγάλη του έκπληξη βέβαια.
Όλοι, γυναίκες και άντρες, αγκάλιασαν αυτό το μικρό αντικείμενο του «πόθου»!
Στο μετρό, στην παραλία, στις αίθουσες αναμονής, στο αεροπλάνο … όλοι οι κάτοχοι του book bag χαμογελούν πονηρά όταν διασταυρώνονται οι δρομοι τους και τα βλεμματα τους, λες και έχουν ένα κοινό μυστικό!!!
Τα original book bags είναι ένα μοδάτο αξεσουάρ που το βλέπεις πια σε όλο τον κόσμο ( ! ) από την Αθήνα μέχρι την Νέα Υόρκη και την Μελβούρνη! Οι κάτοχοί τους στέλνουν  στο mail info@theoriginalbookbag.com, φωτογραφίες τους με τα τσαντάκια από τις πόλεις που επισκέπτονται ή ζουν και η Μαριλένα με την Στέλλα τις ανεβάζουν στο facebook, κάτι που ξεκίνησε τυχαία και έχει γίνει μικρή μανία!
Αυτό είναι λοιπόν το «περίφημο τσαντάκι», που βρίσκεται εκτός από βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής, σε μουσεία, σε luxury ξενοδοχεία και σε καταστήματα με “ψαγμένα” δώρα.

Μοιραστείτε:  

Tags: