Η νύχτα των παλιάτσων

Η νύχτα των παλιάτσωνΚυριακή βράδυ και η παρέα μου με παρασέρνει στον Κεραμεικό, στην οδό Παραμυθίας 28.
Πάμε να δούμε τη ‘Νύχτα των Παλιάτσων’…
Τα φώτα κλείνουν και η μαγεία ξεκινά…μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται μια ιστορία ντυμένη στα μαυροκόκκινα, γεμάτη έρωτα, πόλεμο, φτώχεια και επανάσταση…
Η ψυχή μας γεμίζει όμορφες μελωδίες, αφού η παράσταση είναι μουσικοθεατρική και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική κατά τη διάρκειά της.
Ένα κείμενο ξεχωριστό, πρωτότυπα γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, που έκανε όλο το κοινό να γελάει και να χτυπάει ρυθμικά τα χέρια του, σαν να βρίσκεται σε κάποια μεγάλη γιορτή.
Μια παράσταση γεμάτη συμβολισμούς, με κέφι, πολιτική άποψη, μουσική, χορό, μεράκι και ένα ακόμα συστατικό που σπανίζει πλέον.
Ψυχή… η παράσταση είχε ψυχή.. μια ψυχή, που αγκάλιαζε όλο τον κόσμο και έκανε τα μάτια των ηθοποιών να λαμπιρίζουν στο σκοτάδι….
Μακριά από τη λογική της τέχνης του εμπορίου, όπου οι ηθοποιοί με όλοι τους την ύπαρξη, μας δείχνουν τι σημαίνει ατόφια – γνήσια τέχνη…
Μια παράσταση, που δε ζητάει να την πληρώσεις προκαταβολικά, παρά μόνο αν σου αρέσει, και το εισιτήριο το κρίνεις εσύ ανάλογα με την τσέπη σου. Αν επιθυμείτε να γευτείτε και εσείς λίγη από τη μαγεία της παράστασης, δεν έχετε παρά να βρεθείτε στην οδό Παραμυθίας 28, στον Κεραμεικό, στο Δυναμό έως τις 3/4 ή ν’ αναζητήσετε τα επόμενα βήματά τους, στο www.tsiritsantsoules.gr.

Σκηνοθεσία: Μ. Μουζάκης, από την ομάδα Τσιριτσάντουλες
Μοιραστείτε:  

Tags:

Η Ιφιλένια Ζαχαριάδου μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Σπούδασε χορό, εικαστικές τέχνες, θέατρο και παιδαγωγική θεάτρου. Με μια βαλίτσα στο χέρι ταξιδεύει με κινηματογραφικά συνεργεία, θεατρικές παραστάσεις, ομάδες και ιδέες. Στον ελεύθερο της χρόνο τσακώνεται με διάφορα υλικά νομίζοντας πως κάνει τέχνη…